06 – 42 13 14 20 sumintra_bollywood@hotmail.com

Bollywood dansschool Breda

Bollywood danslessen in Breda
Dansgroep payel is vanaf nu ook te vinden in Breda. Deze bollywood dansschool in Breda verzorgt  workshops, bollywood danslessen  en daarnaast spetterende optredens. Iedereen kan dus zeggen dat Bollywooddans iets unieks is in Breda en moet daarom natuurlijk met een ieder gedeeld worden. Vanaf Oktober gaat dat dus gebeuren en zullen er Bollywooddans lessen worden gegeven door Dansschool Payel. Deze lessen zijn toegankelijk voor kinderen vanaf 5 jaar. Vanaf Oktober kan dus iedereen kennis maken met de Bollywood dans in Breda. Die we natuurlijk zullen volgen bij Dansschool Payel. Bij deze dans gaat het om plezier, gezelligheid en vooral de Indiase cultuur.

Wat betekend Bollywood?
Bollywood is de naam die ze hebben gegeven aan de Hindi talige films en tv programma’s zoals series in Bombay. De naam Bollywood is ontstaan met een knipoog naar het westerse Hollywood filmindustrie. De grootste filmindustrie is wel die van India, ze brengen in een korte tijd veel meer films uit dan de bekende Hollywood. Zo doet Hollywood minimaal 1 jaar over één film terwijl Bollywood dat in een kleine 4 maanden doet. Ook veel westerse acteurs en actrices komen naar India voor een rol in een Bollywood film. De films die uitkomen zijn altijd in het Hindi gesproken. Gelukkig hebben ze tegenwoordig Engelse ondertiteling van kwaliteit zodat de ook niet Hindi sprekenden het goed kunnen volgen! Ook met Nederland wordt er tegenwoordig rekening gehouden door ook Nederlandse ondertitelingen aan te bieden. De meeste films zijn in het algemeen levendige musicals die verhalen vertellen over liefde en haat.

Bollywooddans
Tijdens deze mooie Bollywoodfilms komen er ook vrolijke liedjes in voorbij met leuke danspassen en mooie en kleurrijke kledij. Op deze zo geheten Bollywood liedjes, worden telkens nieuwe dansen gemaakt wat Bollywood dans wordt genoemd. Deze dans in vele landen en steden erg populair met name in Engeland en Nederland razend populair! Daarom kon Bollywood dans in Breda niet achterblijven. Iedereen die geïnteresseerd is in de Bollywood danslessen in Breda kunnen zich nu gratis en vrijblijvend inschrijven voor een proefles in Breda. Voor meer vragen kunt u contact opnemen met Bollywood dansgroep Payel via; sumintra_bollywood@hotmail.com.